Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

what do gentlemen prefer?

Εάν περισσότερα περιοδικά - και άλλα ΜΜΕ βεβαίως - παρουσίαζαν το έργο αξιόλογων ανθρώπων, όπως ο Δαμιανός Σακκάς, μπορεί τα παιδιά μεγαλώνοντας να μην ήθελαν μόνο να γίνουν Βανδή, Νίνο ή παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών. Θα είχαν μια ευρύτερη γκάμα επιρροών. Πάντως, είναι καλό που το νέο, ανδρικό, περιοδικό της Καθημερινής (GK) έχει συνέντευξή του στο πρώτο τεύχος.
Έχει και κάποια άλλα ενδιαφέροντα πραματάκια, όπως ένα άρθρο της Μαργαρίτας Πουρνάρα, απ’όπου αντιγράφω: «Προσωπικά – αλλά θεωρώ ότι το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες γυναίκες – οι απαιτήσεις μας δεν έχουν αλλάξει παρά την προπαγάνδα των περιοδικών. Δεν επιθυμούμε έναν ντεκορατέρ, στυλίστα, ειδικό του γυναικείου οργασμού και σεφ σε ένα περιτύλιγμα. Θέλουμε προσοχή και προστατευτικότητα. Όσο αυτόφωτες και να παρουσιαζόμαστε, όσο σίγουρες για τον εαυτό μας και αν δείχνουμε, τόσο πιο πολύ ψάχνουμε ασφάλεια. Λίγο αγκαλίτσα, καμιά τρυφερή κουβέντα, κάποιον να κατεβάζει τα σκουπίδι για να μην κουραζόμαστε. Να μας βρίσκει όμορφες και να μας το λέει πού και πού.» Ουφ, δάκρυσα, ποτέ δεν θα μπορούσα να τα συμπυκνώσω τόσο ωραία. Αλλά διαβάζει κανείς ή κοιτάει τη διπλανή σελίδα, με το ποδόσφαιρο;
Επίσης έχει και ένα ωραίο ρεπορτάζ για την ψαραγορά του Τόκιο (θα ήθελα να το επισκεφθώ αυτό το μέρος), και άλλα διαβαστερά θέματα. Και καθόλου γυμνές! (επαναλαμβάνω, είναι ανδρικό περιοδικό)
Τελοσπάντων, η πρώτη εντύπωση είναι θετική (αν και από άποψη στησίματος & χαρτιού δε μου άρεσε), μέχρι βέβαια να αλλάξουν τα «σοβαρά» εξώφυλλα και να βγουν τα μοντέλα στην επιφάνεια. Αλλά τι θέλω εγώ και διαβάζω αντρικά περιοδικά; Έλα ντε, είμαι περίεργη υποθέτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: