Τρίτη 10 Ιουλίου 2007

Rubik Cubik


Σε μια σκηνή του Pursuit of Happynness, ο Will Smith καταφέρνει να λύσει τον «νεοφερμένο» τότε κύβο του Ρούμπικ μέσα σε ένα ταξί, σε ελάχιστο χρόνο, προσπαθώντας ταυτόχρονα να πείσει το υψηλόβαθμο στέλεχος και πιθανό αυριανό εργοδότη, να δώσει σε αυτόν την πολυπόθητη και ακριβοθώρητη ευκαιρία για εργασία.
Το στέλεχος μένει με το στόμα ανοιχτό μπροστά στο κατόρθωμα και βεβαίως ο Will κερδίζει αυτό που επιθυμούσε.
Βρισκόμαστε στις αρχές των ‘80s και ο κύβος του Ρούμπικ είναι το νέο γκίμικ / παιχνίδι / κόλλημα και τελικά, σύμβολο της δεκαετίας εκείνης.
Για να γυρίσει αυτή τη σκηνή, ο Will Smith εκπαιδεύτηκε από τον Tyson Mao (ή κατά άλλους, από τον αδερφό του, Toby – σπασίκλες πάντως ήταν και οι 2, αν θες τη γνώμη μου), παγκόσμιο πρωταθλητή στην ταχύτερη λύση του κύβου με κλειστά μάτια παρακαλώ. (σπασίκλας, σπασίκλας!…)
Αυτός είναι ένας τρόπος για να λύσεις τον κύβο Ρούμπικ, εκτός φυσικά από το speedcubing, ή από το να λύσεις το ρημάδι κάτω από το νερό-με-μια-ανάσα-μόνο, ή να το λύσεις μόνο με το ένα χέρι, ή, γιατί όχι, με τα πόδια.
Τώρα που το σκέφτομαι, ποτέ δεν έχω λύσει τον εν λόγω κύβο, αλλά ούτε και ποτέ είχα αποκτήσει έναν.
Θέλω να βρω ένα ρούμπικ διακαώς - πλέον υπάρχει το ίντερνετ, άρα υπάρχουν και λυσάρια ;)
Δυστυχώς, η ταινία δεν είχε άλλα ενδιαφέροντα σημεία, ήταν σα να βλέπεις Ξανθόπουλο με Βασιλάκη Καΐλα μαζί, με φόντο την κόκκινη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο…

2 σχόλια:

SarantosM είπε...

Η ταινία αυτή, αν και προβλέψιμη, μου άρεσε πάρα πολύ...

blu note είπε...

Τα σχόλια σου πάντα ευπρόσδεκτα... (είσαι και ευαίσθητος, παναθεμά σε!)