Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Samantha Morton

Είναι μερικοί ηθοποιοί – κολλάς με το πρόσωπό τους, κι ας μην τους λες και ωραίους. Ή ωραίες.

Πάρε τη Σαμάνθα Μόρτον για παράδειγμα. Είναι μουτράκι γλυκό και έξυπνο μαζί, αλλά είναι και φορές που μοιάζει με ξασπρισμένη, ατημέλητη, αδιάφορη εγγλέζα νοικοκυρά.

Ένα τέτοιο ρόλο έπαιξε και ως σύζυγος του Ίαν Κέρτις στο “Control” (κακία). Έχει παίξει και πιο κομψούς ρόλους, πχ στο “Sweet & Lowdown” του W. Allen, που της έδωσε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, αλλά και ρόλους όπου φαίνεται εύθραυστη, αλλόκοσμη, όμως ανθρώπινη και χειροπιαστή σε δεύτερη ανάγνωση. Πχ, ως «προγνώστης» Άγκαθα στο Minority Report, έκανε τον Τομ Κρουζ να δείχνει ακόμα πιο ηλίθιος από ό,τι συνήθως δείχνει στις ταινίες του.

Ένιγουέι, το Σαμανθάκι κάνει και ένα πέρασμα από την Elizabeth II, ως Mary Stewart, αλλά κάτι δεν πάει καλά στην εμφάνισή της, που βασιλική δεν τη λες, μάλλον προς αγγλίδα αρχοντοχωριάτα φέρνει. Και η ερμηνεία, φφφ, επιφανειακή και πομπώδης, κάπως όπως και όλη η ταινία άλλωστε. Είναι προφανές ότι ο σκηνοθέτης λατρεύει την Κέιτ Μπλάνσετ και αυτήν ευνόησε στα πλάνα, στα φορέματα, σε όλα.
Εγώ πάντως θυμήθηκα την πιο σέξι εμφάνιση της Σαμάνθα στην οθόνη, στο ούτως ή άλλως όμορφο βιντεάκι των U2 για το Electrical Storm.



Δεν υπάρχουν σχόλια: