ξύσμα λεμονιού
1 ½ κιλό καφέ ζάχαρη
½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι κανέλα τριμμένη
Ξεφλουδίζουμε τα πομοντόρια και τα ξεσποριάζουμε πάνω από ένα σουρωτήρι έτσι ώστε τα ζουμιά τους να πέφτουν σε μια λεκάνη.
Βάζουμε στη λεκάνη τα πομοντόρια, από πάνω τους τη ζάχαρη και τα άλλα υλικά, σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε για 12 ώρες.
Την επόμενη μέρα θα τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και θα σιγοβράσουμε για 4 ώρες περίπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Την μεταφέρουμε όπως είναι ζεστή σε βαζάκια και τα κλείνουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου