Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Man vs Wild




Κάθε Πέμπτη βράδυ ετοιμάζω ένα καλό πιάτο φαί, βρίσκω την πιο άνετη θέση στον καναπέ και βάζω Σκάι για να δω "Man Vs Wild", ή αλλιώς, τον Bear Grylls να μάχεται να επιβιώσει ολομόναχος μέσα στα πιο άγρια φυσικά περιβάλλοντα.
Τραβάει μεγάλο ζόρι ο άνθρωπος, κόβει αγριόχορτα, φτιάχνει σχεδίες, ανάβει φωτιά τρίβοντας ξύλα, στήνει πρόχειρα νυχτερινά καταλύματα, καραδοκεί για επιθέσεις άγριων ζώων, τρώει κάμπιες, σκουλήκια, ωμά ψάρια, ζωντανά βατράχια, ρουφάει περίεργα φυτά, πίνει νερό από τα πιο αμφιβόλου καθαριότητας σημεία, ψήνεται στον ήλιο ή τρέμει στο ψοφόκρυο, κυκλοφορεί πενταβρόμικος και ενίοτε μούσκεμα ως το κόκαλο, παλεύει με κύματα, αέρηδες κι άλλα δεινά, ωστόσο πάντα κοιτάει κατάματα την κάμερα, εξηγώντας με ακρίβεια στον θεατή τι στο καλό να κάνει προκειμένου να επιβιώσει, σε περίπτωση που βρεθεί ποτέ κάτω από τέτοιες συνθήκες (όλα αυτά με άψογη βρετανική προφορά).
Ανεκτίμητης αξίας είναι οι πληροφορίες σχετικά με τη χλωρίδα και την πανίδα κάθε τόπου, τις οποίες αναφέρει λες και τις ήξερε από πάντα και θα τις θυμάται για πάντα.
Ο τύπος είναι απόλαυση να τον παρακολουθείς, - από την άνεση και ασφάλεια του σπιτιού σου τονίζω, ώστε να έχεις την ηδονή της αντιπαράθεσης, έστω κι αν πολλά από αυτά που κάνει είναι απολύτως στημένα. Σε κάθε επεισόδιο σε φέρνει στο σημείο να πεις, ε όχι, δεν το πιστεύω αυτό που κάνει (βλέπε βίντεο).

Άχρηστες πληροφορίες: ο Edward Michael Grylls, είναι 35 ετών, στα 23 του ανέβηκε στο Έβερεστ. Είναι παντρεμένος κι έχει 2 παιδιά. Έχει και σάιτ.
Πάντως, νομίζω ότι η δυσκολότερη περίπτωση επιβίωσης είναι να σε πετάξουν στο κέντρο μιας απρόσωπης μεγαλούπολης, άφραγκο, χωρίς κινητό, κλπ, και να σε αφήσουν να βρεις τρόπο να γυρίσεις σπίτι σου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: