Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

on an escapade, baby


Σαράντα μέρες (και κάτι) νηστεία, δεν την αντέχω, το ομολογώ. Εδώ, με της Καθαρής Δευτέρας τη νηστεία ίσα που τα έβγαλα πέρα.
Ωστόσο, με τη συνοδεία ενός καλού κρασιού, πολλά φαρμάκια πάνε κάτω.
Αστειευόμενη υπερβάλλω, αλλά δοκίμασα επιτέλους το Sauvignon Blanc “Escapades” και ομολογώ ότι οι Γεροβασιλείου-Τσακτσαρλής το έκαναν πάλι το θαύμα τους.
Μετά την πρωτοφανή, αλλά δικαιολογημένη επιτυχία – ποιοτική και εμπορική, ως είθισται να λέγεται - του Κτήματος Βιβλία Χώρα, οι δυο πρωτοπόροι έλληνες οινοπαραγωγοί, μετέφεραν την έμπνευσή τους από το Παγγαίο της Ελλάδας, στο Stellenbosch, την κύρια ζώνη παραγωγής κρασιού της Νότιας Αφρικής.
Ευχάριστη οξύτητα, σπιρτώδη εσπεριδοειδή στον ουρανίσκο, αν το παγώσεις σωστά, άνετα μπορεί να γίνει το κρασί του καλοκαιριού. Και για πιο πριν όμως, τη νηστεία που λέγαμε, βλέπε θαλασσινά και λιτά μαγειρέματα, είναι ό,τι πρέπει.
Ακούγομαι σαν διαφήμιση, αλλά οκ, το κρασί μου άρεσε, γιατί να το κρύψω;
Οι δύο οινοπαραγωγοί παρουσιάζουν τη φιλοσοφία των συγκεκριμένων κρασιών στο φετινό Οινόραμα – το γνωστό και πλέον αναμενόμενο ανοιξιάτικο τριήμερο ενημέρωσης/δοκιμής-ευγενικού φτυσίματος των εν Ελλάδι οινοφίλων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: